MIRA TOKANOVIC
      Predsednik RK SKJ u Srbiji, Mira Tokanovic, rodjena 1948. godine u Pivci (Slovenija), jugoslovenka, inženjer i prosvetni radnik u penziji. Kao omladinka i student izuzetno aktivna, ucesnik ORA Sutjeska '70., clan SKJ od 1968. godine, sekretar IK RK SKJ u Srbiji od 1997. godine do Maja 2008. godine, kada je izabrana za predsednika RK SKJ u Srbiji na III vanrednoj izbornoj konferenciji.


STEVAN MIRKOVIC
      Pocasni predsednik SKJ u Srbiji, drug Stevan Mirkovic, general JNA u penziji i predsednik društva organizacije "Centar-Tito". RK SKJ u Srbiji je 2007. godine imenovao druga Stevana Mirkovica za pocasnog predsednika za izvanredne zasluge na ostvarenju Programa i Statuta SKJ u Srbiji, za doprinos u akcionom osposobljavanju partije na terenu, zbog jacanja saradnje sa drugim KP i RP na jugoslovenskom prostoru, zbog jacanja ugleda i uticaja na razvoj SKJ u Srbiji.

SAVEZ KOMUNISTA JUGOSLAVIJE u SRBIJI
    Posle kontrarevolucionarnih dogadjaja s'kraja '80-ih i pocetkom '90-ih godina dvadesetog veka Savez komunista Jugoslavije u Srbiji nastavlja borbu za tekovine Narodnooslobodilacke borbe i socijalisticke revolucije od 1941. do 1945. godine i posle ratnog razvoja je za: Jugoslaviju ravnopravnih naroda i narodnosti, samoupravni socijalizam, nesvrstanu politiku i nezavisnost. Po svojoj programskoj orjentaciji i delovanju jedini je naslednik KPJ (KPS) i SKJ (SKS) u Srbiji ... više